Excel nokta-virgül sıkıntısı

FacitTKGreen5-kExcel ve benzeri hesap tablosu programlarında en önemli problemlerden birisi ondalıklı sayı girmek için nokta mı virgül mü girilmesi gerektiğidir. Bu aslında bir çok insanın hayatını etkileyen önemli bir sorundur.

Ülkemiz ve metrik sistem kullanan ülkelerde ondalıklı bir sayı girişi yapmak için virgül sembolü kullanılmaktadır. Ancak ABD ve İngiltere gibi imperyal sistem kullanan ülkelerde ise nokta kullanılmaktadır. Bu farklılık sorun oluşturmayacak gibi gözükse de gerçek malesef böyle değildir.

Örneğin;

5.5 ve 5,5 -> Bilgisayarın ayarlarına göre 5.5 (beş buçuk) sayısı, 5 Mayıs tarihi veya metin olarak algılanabilir.

5.555 ve 5,555 -> 5555 (beşbinbeşyüzellibeş) veya 5 ve binde 555 olarak algılanabilir.

Yukarıdaki ilk örnek ortaya çıkardığı hatalar sebebiyle bir sıkıntı oluşturmayabilir. Ama ikinci örnek, bizim söylemek istediğimiz ile bilgisayar tarafından algılanan arasında 1000 kat fark olduğu için oldukça sıkıntılıdır. Bu sayı bizim hastaya vereceğimiz ilaç dozu olsaydı, hastanın çok aşırı doz alıp zehirlenmesine veya çok az doz alıp tedavi edilememesine sebep olurdu.

excel_nokta_virgul_01

 

 

Check Also

Sevo Motorlar

Servo motorlar gönderilen kodlanmış sinyaller ile şaftları özel bir açısal pozisyonda döndürülebilen  motorlardır. Kodlanmış sinyal …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir